tiistai 6. elokuuta 2013

Koiramäessä

Eilinen aurinkoinen päivä kutsui Särkänniemeen! Tuttuja laitteita riitti, mutta uutena tuttavuutena oli tälle kesälle rakennettu Koiramäki. Vanhan lasten eläintarhan korvannut Koiramäki oli hauska lisä puistoon ja alueena yllättävän iso.
Eläimiä oli paljon, lienevätkö eläintarhan asukkaat muuttaneet suoraan Koiramäkeen? Kiva jos näin on.
Rakennuksia oli mielestäni paljon: Koiramäen talo navettoineen ja piharakennuksineen, kaupungin raitti jossa oli Gunnas kirjakauppa, Kinkeliinin kauppahuonetta ja Von Guggelböön kahvilaa ynnä muuta, sekä vielä Drakkulan linna.

 Luin lapsena paljon Koiramäen tarinoita ja lempikirjani oli kaupunkireissusta kertova kirja. Kauppajutut olivat niin hauskoja! Kuvitus Koiramäkikirjoissa oli ihanan pikkutarkkaa, jossa riitti tutkailtavaa pidemmäksikin aikaa. Hienointa tässä Särkänniemen Koiramäessä olikin kaupungin raitti ja erityisesti Kahvila von Guggelböö!Sisustus oli todella söpö! Tuo eriparituolien käyttöhän on sydäntäni lähellä, muun muassa omassa keittiössäni on samaa tyyliä toteutettu. Espanjassakin ihanin kahvila oli mielestäni sisustettu eriparituolein, juuri noita ranskalaisia kahvilatuoleja käyttäen. Pakko varmaan metsästää jostain niitä kotiinkin, niin hurmaantunut taidan niistä olla...


Kahvilan kanssa samassa rakennuksessa oli myös koululuokka, joka nurkassa kuorsasi hyllyn päällä itse Runeberg. Pulpetteihin olisi voinut istuttaa oppilaita harjoittelemaan kirjaimia liitujen ja liitutaulujen kera.5 kommenttia:

 1. Ihana Koiramäki :) innostuin heti tuosta, kun kuulin että koiramäki tulee särkänniemeen :) Kyllä siellä on pakko lähteä käymään ja tuolla ihanassa kahvilassa :) työt loppuu loppu kuusta ja taidankin sen jälkeen lähteä parin päivän lomalle tampereelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, suosittelen! Oli kyllä käymisen arvoinen mun mielestä. Delfiinitkin nähtiin pitkästä aikaa, nekin on kyllä hienoja eläimiä! Kouluttajien rakkaus eläimiä kohtaan välittyi näytöksestä :)

   Poista
  2. Täytyy kyllä käydä kattomassa delfiinejäkin, jos niillä on vielä esityksiä :) nyt täytyisi vielä malttaa odottaa muutama viikko ja sitten mukavalle reissulle. :)

   Poista
  3. Mä olen käynyt varmaan kertaalleen joka vuosi Särkässä, se kun on tuossa naapurissa, mutta joskus on jääneet delfiinit katsomatta. Olinkin jotenkin yllättynyt miten kiva esitys se oli, aina ne keksii jotain uuttakin... Mutta Särkän delfiinithän on jo yli kolmekyppisiä suurimmaksi osaksi, paitsi juniorit jotka on kaksikymppisiä nekin :)

   Poista
  4. Viime kesänä tuli käytyä kattomassa delfiinejä, kun asuin tampereella :) edellisestä kerrasta oli varmaan jo 5vuotta. Oli mukavaa kattoa ja jännittää mitä seuraavaksi tulee :) oli kerenny tulla uusia temppuja sinä aikana.

   Poista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...