keskiviikko 2. tammikuuta 2013

DIY: 50-luvun nojatuolin päivitys

Viime syksynä ilmoittauduimme ystäväni Muoto Designin Hannan kanssa Ahjolan huonekaluverhoilulurssille. Tavoite oli selvä: hommaamme 50-luvun nojatuolit ja verhoilemme ne uudelleen. Ja näin kävi. Hanna löysi Pohjanmaalta kirppikseltä meille projektituolit jotka saimme kuljetettua tänne ja työ sai alkaa. Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat tuoleista!

Ensin purkuvaihe, joka oli niittejä ja pölyä täynnä. Kummallekin tämä oli ensimmäinen kosketus huonekaluverhoiluun, joten kaikki oli uutta työkaluista lähtien. Kurssilla saimme lainaan työkalupakin, joka oli täytetty tarvikkeilla. Oli puukkoa, vasaraa, veistä ja muutamia outoja neulaa muistuttavia kapistuksia. Niittejä irtoili ja tuolin pölyisten vanhojen kerrosten alta löytyi lopulta sen runko.


Tuolivanhukset olivat pölyisiä ja pehmusteet olivat nähneet parhaat päivänsä jo hetki sitten. Selkänojan jousien päällä olleesta säkkikankaasta näkee hyvin, mitä tuhoja aika oli sille tehnyt.


Hanna päällysti oman tuolinsa Marimekon Kanteleen kutsu -nimisellä verhoilukankaalla sekä mustalla kankaalla. Lopputulos on moderni ja hieno mielestäni!


Mun tuolini sai ylleen oranssin retron kankaan joka löytyi Eurokankaasta. Uudet vaahtomuovit ostimme kumpikin Tampereen Vaahtomuovista, joka sijaitsee Tampere talon lähellä.


Huonekaluverhoilu oli hauska projekti, mutta ehkäpä pidän ainakin vähän ukoa ennen kuin otan uuden projektin työn alle...  Sen verran siinä oli hommaa! Oli myös hankalaa käydä säännöllisesti tiettyyn aikaan harrastamassa joka viikko, kun työaikani ovat aika vaihtelevat. Oli kurjaa, kun oli melkein joka viikko hieman myöhässä harrastamaan mennessään.

Mutta lopputulos on hieno, olen tyytyväinen!

8 kommenttia:

 1. Vau, tuli aivan mielettömän hienot tuolit :) olen seurannut jo jonkin aikaa sinun blogia ja täällä on kaikkea ihanaa :)

  VastaaPoista
 2. Hienot tuli tuoleista! Eksyin tänne googlaillessa, kun itsellä syyhyäisi sormet antaa uusi elämä pari vanhalle nojatuolille =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa se sitten lopulta oli, ja lopputulos on kyllä mieleeni! Eli ei muuta kuin kokeilemaan ;) Toki kannattaa ottaa sellainen tuoli työn alle, ettei kauheasti tule surku jos ei onnistukaan! Olisi kiva nähdä kuva lopputuloksesta, jos päädyt projektin aloittamaan!

   Poista
 3. Moi. Mikä oli teidän uuden vaahtomuovin paksuus??

  VastaaPoista
 4. Moi! Valitettavasti en yhtään muista..

  VastaaPoista
 5. Minäkin eksyin tänne kun etsin neuvoja omien hiiren syömien nojatuolien uusimista varten :). Nuo teidän tuolit on kyllä ihanat! Käytittekö muuten tavallista ompelukonetta ompeluun vai tarvitseeko verhoilukangas jonkin erikoiskoneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Nyt kun oikein muistelen, niin en ommellut juuri mitään osia. Sivukappaleet kiinnitettiin nitomalla. Vain selkänojan sivut ommeltiin (käsin) ja minä ompelin istuintyynyn päällisenkin kokoon käsin. Oma verhoilukankaani on aika "pehmeää". Muistaakseni Hanna ompeli Marimekon kankaan istuintyynyn koneella. Muuten kummassakin ommeltiin vain selkänojan pystysaumat, käsin... En tiedä auttoiko tämä vataus sinua mitenkään, toivottavasti! :) ja tsemppiä verhoiluprojektiisi :)

   Poista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...