sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sieni-ohrakeittoOlen alkuvuodesta pyrkinyt vähentämään tähteeksi jääneen ruoan määrää ja suunnittelemaan ruokalistaa etukäteen paremmin sekä kokeilemaan uusia ruoka-aineita kokkailuissa. Ei pieniä haasteita uudeksi vuodeksi, mutta yrittänyttä ei laiteta ja mikä virkistäisi keväänodotukseen paremmin kuin uudet projektit siellä ja täällä. Vai mitä?

Ostin rikottuja ohrasuurimoita paketillisen kaappiin ja tein niistä kanan kanssa uuniruokaa. Nyt purkki on melkein täynnä ja etsiskelin ruokalajeja joissa niitä voisi käyttää. 


Reseptin löysin MTV3:n Mitä tänään syötäisiin -nettisivujen reseptihausta ja kokeilin sitä tänään.

Syksyn (okei meni jo!) sieni-ohrakeitto, olkaa hyvät!

 

Linkki reseptiin tässä. Tein ihan ohjeen mukaan, paitsi sipulin ja kirvelin jätin pois. Ohrasuurimoita voisi olla ehkä vähän enemmän, joten voisi laittaa varmaan ihan 1 dl verran seuraavalla kerralla.

Maku oli hyvä, odotan josko vielä paranisi jääkaapissa? Väri on vähän harmaa, eli maku on ehdottomasti ulkonäköä parempi.

Mitä tänään syötäisiin -sivun reseptihaku on tosi kätevä, kun kaapissa kummittelee joku ruoka-aine josta tulisi päästä eroon. Kirjoittaa vain aineksen hakukenttään ja jo löytyy reseptejä joissa kyseistä ainesosaa on käytetty. Erinomainen palvelu esimerkiksi Tähteettömän tammikuun viettäjälle! Ja toki suositeltavaa toimintaa ihan vuoden ympäri.

Rakkaudella,
Riikka


2 kommenttia:

  1. Heippa Riikka! Löysin tieni blogiisi etsiessäni uutta kampaajaa :) Jään seurailemaan muutenkin, niin kivalta täällä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi sku! Kiva kuulla, tervetuloa seuraan! Miten kampaajan kanssa kävi? :)

      Poista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...