perjantai 4. tammikuuta 2013

Kinuskikissan rucola-lohipiirakka


Aamukahvit häämukista ja piirakkaa rucolalla koristeltuna. Nam!

Tulevana vuonna aion kiinnittää huomiota ruoka-ainehävikkiin omassa keittiössäni. Syömäkelpoista ruokaa heitetään suuria määriä roskiin. Lupaan kiinnittää huomiota tähteiden uudelleenkäyttöön ja päivämäärien tarkkailuun. Ruokakaupassa saa edullisesti ns. laputettuja tuotteita joiden päivämäärät lähestyvät, mutta jotka ovat silti aivan tuoreita vielä.

Joulun jälkeen jääkaapissa odotti viimeistä käyttöpäivää lähentelevä kylmäsavulohipakkaus. Päädyin Kinuskikissan sivuille ja tällaisen ohjeen nappasin kokeiluun.

Piirakka:
- valmis täysjyväpiirakkataikina
- kylmäsavulohta
- raejuustoa
- emmentaljuustoraastetta
- rucolaa ja tilliä pilkottuna

- 2 munaa, 2 dl ruokakermaa

Sekoita täytteet. Esipaista pohja (kannattaa aina!). Lisää täytteet ja kaada munamaito niiden päälle. Paista uunissa.

Nauti. Paranee vain jääkaapissa.

Ohje Kinuskikissan blogissa täällä.

Matkalla uuniin
En ole  aikaisemmin kokeillut raejuustoa täytteessä, mutta se toi mukavasti mehukkuutta ja rakennetta joten kokeilen ehdottomasti uudelleenkin. Suosittelen!

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...