sunnuntai 4. elokuuta 2013

Hyvä Hyvinkää!

Lauantaina otimme ystäväini kanssa auton suunnan kohti Hyvinkäätä ja tämän vuoden Asuntomessualuetta. Tunnin matka suuntaansa Tampereelta oli juuri sopiva kesäretken pituus, noin päiväseltään tehtäväksi tyttöjen reissuksi joka pyhitettiin kuulumisten vaihdolle ja talorakenteiden sekä sisustuksien ihmettelylle.
Liitutaulumaalilla maalattuun sähkökaappiin oli kirjoitettu terveiset messuvierailleJärjestelyt toimivat Hyvinkäällä hienosti! Moottoritieltä oli helppo ajaa vain keskustaa kohti, ja opasteet ohjasivat parkkipaikalle jossa opastus oli selkeää ja ystävällistä. Messubussi lähti aivan vierestä ja pääsimme samantien alueelle ilman jonotusta. Messubussien oppaiksi kaupunki on palkannut neljätoista nuorta, jotka kesätyönään opastavat ja ohjaavat messuvieraita ja kertovat kaupungin historiasta ja nykypäivästä kävijöille. 

Päivittäin n. 5 000 vierasta kerännyt messualue hotkaisi ihmiset sisäänsä niin, että vaikka kävijöitä oli paljon ei suurempia jonoja syntynyt. Muutamassa kaksikerroksisessa kohteessa jätimme yläkerran kiertämättä tungeksivien ihmisten takia, mutta ne voi laskea yhden käden sormilla. Järjestelyt toimivat hienosti, ja alueen kiertoreitti oli selkeä ja kohteet helppo kävelä läpi. 


Kohteessa 18 oli paljon Fermin tuotteita ja värikkäitä taluja. 

Kohde 24: Bassotalo Villa Avanti oli tyylikäs ja moderni koti

Kohdetauluissa oli listattu paitsi kylmät faktat, myös kunkin kohteen "asukkaan tarina".

Kohteet olivat suurimmaksi osaksi "kohtuullisia", vaikka toki siitä onko poreallas perusvaruste voi olla montaa mieltä. Kauniita ja persoonallisiakin koteja, jotka oli saatu hyvin valmiiksi. Monessa kohteessa oli viimeistelty sisustus, joka miellytti varsinkin tällaista kodinsisustajaa joka ei tällä hetkellä ole niin kiinnostunut talojen rakenteista. Vaikka huomasinkin että passiivikivitalot ovat miellyttäneet jostain syystä silmääni sekä täällä Hyvinkäällä, että Vuoreksen messuilla. Messusuosikkeihin palataan myöhemmin yksityiskohtaisempien postauksien myötä.Lemmikit eivät näissä taloissa näkyneet. Bongasin kolmesta kohteesta koiran makuupaikan, jotka olivat kaikki samanlaisia. Tässä puudeli makoilee rappusten alla. Aika hieno tuo sementtialustainen juomakuppi muuten!


Persoonallisista kodeista voi mainita muun muassa kohteen 28, Jämerä-Sisu heavyrock-henkinen koti. Pintamateriaaleissa noudatettiin tyylipuhdasta linjaa: mustaa, valkoista ja "kaljanruskeaa" sekä "savunharmaata". Saunassa oli myös aika tiukka meininki ilman löylyjäkin ;)Myös pihasuunnitteluun oli kiinnitetty huomiota ja moni kohde ihastutti meitä pihallaan. 


Hauskoja yksityiskohtia riitti! Ja mielenkiintoisia kommentteja kuului jonossa muilta messuvierailta, muun muassa "kuka lapsi voi muka kasvaa tällaisten designtavaroiden keskellä, eihän tällaista ole oikeasti kenenkään elämä", kommenttina huoneesta jossa oli mun mielestä aika maltillisesti sijoitettu virtaviivainen designvalaisin ja ehkä tuoli. Mikä nyt sitten on tosiaan liikaa kenenkin mielestä....

Helena Karihtalan sisustamassa kohteessa 20 sinivioletti valloitti. Ihanat ruokailuryhmän tuolitkin!


Asuntomessuilta kertyi sen verran mielenkiintoista materiaalia blogiin, että tulossa on vielä ainakin postaukset lastenhuoneista, omista suosikeistani ja sisustusyksityiskohdista.

Messut ovat avoinna 11.8. asti, joten vielä ehtii Hyvinkäälle! Täytyy sanoa että nämä menivät selvästi viimevuosien messujen kärkeen.

4 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia! Heti pisti silmään vihreän talon edusta ja rouhea sauna. Et sattuisi muistamaan minkä talon edusta on se vihreä puolilasitus, jossa pari porrasta?
  Lisäpostauksia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos tarkoitat siis tuota heavysaunan jälkeistä kuvaa niin se on kohteesta 6: Kimara Aurinkorinne. (Heavykohde on 28: Jämerä-Sisu)

   Poista
  2. Tarkoitan tuota kolmatta kuvaa :)

   Poista
  3. Se on kohteen 4: Hailuoto 153A takaterassilta :)

   Poista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...