maanantai 2. toukokuuta 2011

Pienviljelyä Jamien kanssa

Monesti olen suunnitellut parvekkeelle yrttien ynnä muiden kasvatusprojektia, mutta tänä keväänä kävin tuumasta toimeen. Plantagenin reissulla Jamie Oliverin -yrttipurkit tuntuivat niin houkuttelevilta (ja poropeukaloimmankin ymmärrettäviltä!) että mun sisäinen maajussi heräsi.


Projektin alku: kotimainen villirucolan taimi, Jamie Oliverin Basilikapurkki, Jamie Oliverin ruukkuoregano ja lehtisalaatin siemeniä pussillinen.


Pienet ruukut ja niiden alla oleva metallitarjotin löytyivät kaapin perukoilta viime vuodelta. 
Lehtisalaatin siemenet


Lopputulos eteisen ikkunalla. Vasemmanpuoleisessa purkissa Jamien basilikan siemenet. Pikku purkissa oli muuten myös pussillinen multaa. Se näytti paljon tummemmalta ja ravinteikkaammalta, kuin Kekkilän Yrttimulta jota laitoin muihin purkkeihin. Jamie on varmasti laittanut siihenkin jotain taikapölyä!

Mitä veikkaatte, tuleeko siemenistä mitään vai täytyykö basilika vaihtaa ruukkuyrttiin? (Jamien sarjasta löytyy myös täysikasvuinen basilika ruukussa, ei siis hätää.)

3 kommenttia:

 1. Ihanata!
  Kiitos inspiksestä Riikka, kunhan löytyy uusi koti niin tahdon ikkunalaudalle jotain vastaavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla kävi nyt niin, että unohdin tehdä salaattiastiaan salaojituksen pohjalle, mutta katotaan josko se selviäisi ilman sitä kun kastelen sumutinpullolla maltillisesti.
  Raportoin, miten kasvatus etenee! :)

  VastaaPoista
 3. Toi valmiiden yrttien purkkiinlaitto kyllä tekee kivaa ilmettä keittiöön! Jo itämistä odotellessa... :D

  VastaaPoista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...