tiistai 7. toukokuuta 2013

Pakettiautomaatilla

Oletteko huomanneet että julkisille paikoille on ilmaantunut ihmeellisiä ovirykelmiä? Hypermarketissa (no, Prisma?) jossa käyn usein, on tällainen automaatti. Olen kokeillut sitä pari kertaa ja systeemi vaikuttaa kätevältä.

Olen käyttänyt paketin ohjauspalvelua, joka ohjaa perinteiseen lähipostiin saapuvat verkkokauppapakettini tuonne automaattiin. Esimerkiksi Hennesin ja Mauritzin paketit on ollut helppo napata mukaan ruokakauppareissulla! Automaatista voi myös hoitaa palautuksen, mutta sitä en ole vielä testannut käytännössä. Kävin vakoilemassa ohjeita automaatista, ja sen mukaan automaattiin tulleen paketin voi palauttaa kun pitää tallessa koodin jolla paketin on noutanut automaatista. Vaikuttaa helpolta hommalta, varsinkin kun paketin noutokoodi tulee matkapuhelimeen eli siellähän se säilyy (kunhan ei mene poistamaan...)

Normaalissa noutotilanteessa automaatti on tosi helppo käyttää. Keskellä olevaan paneeliin näppäillään vain ohjeiden mukaan noutokoodi. Sitten näyttö osoittaa nuolella, että pakettisi on joko oikealla tai vasemmalla puolella laatikostoa. Ja sen jälkee aukeaa ovi jonka takana paketti on. Kätevää mun mielestä!

Toki tässä asiassa on kääntöpuolia. Lopetetaanko toimipisteitä entisestään? Kuihtuuko palvelukulttuuri?  Kyllä minä arvostan ainakin henkilökohtaista palvelua, mutta pakko myöntää että automaatti joka palvelee melkein koska vain on houkutteleva vaihtoehto ainakin osalle "perinteiselle postiasioinnille". Postithan ovat nykyään muuttuneet lahjatavarapuodeiksi. Ainakin meidän lähipostissa on tosi paljon kaikkea myynnissä, kuten vaikkapa Globe Hopen tuotteita. Ja saa sieltä edelleen myös niitä postipalveluita, onneksi! :D

Postin sivuilla on käynnissä Lahjapakettiautomaatti -kilpailu. Kokeilin, ja voitin! Mariannepussi odotti automaatissa, ja nappasin sen kauppareissulla mukaan. Kiva ylläri, vaikka tosiaan olin kokeillut automaattia jo ihan oma-aloitteisesti :)

Ja muuten, missä vaiheessa Posti on muuttunut jälleen Postiksi? Mitä tapahtui sille (no, oudolle!) Itellalle?

Miltä tuntuu pakettiautomaatti? Oletteko kokeilleet jo?

Rakkaudella,
Riikka

6 kommenttia:

 1. En ole kokeillut, enkä tykkää ollenkaan ajatuksesta, että lähpostin mukavat ja palvelevat ihmiset saavat lähtöpassit....siltä tuo pakettiautomaatti juttu vähän haiskahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä ottaisin tämän käyttöön perinteisen postin rinnalle! Ymmärsin, että se tässä on tarkoituskin... Ja jos miettii miten nyt on asiat, kun vaikkapa Salen kassatyttö hoitaa sekä postia että kassaa vaikkapa joulupakettiruuhkassa (jossa juuri noita verkkokauppaostoksia on) niin siihen tää voi olla ihan toimivakin helpotus?

   Poista
 2. Tampereella on niin surkea palvelutaso Postissa (postitädeissä ei oo vikaa, mutta muuten kyllä), eipä kyllä oo lähipostia ollut aikoihin, nytkin on lähivalintatalo, joten käytän mielelläni automaatteja, ja oon käyttänyt siitä lähtien, kun ne syksyllä tulivat. Ja jos postimerkkien hinnat nousee jatkuvasti, niin yhä enempi haluan käyttää automatteja.

  VastaaPoista
 3. Normi tallaajille se on posti ja yritysasiakkaille Itella :P . Jotain hienostelua..
  Postitoimistoja lopetetaan, hirveet paiseet saada rahaa jostakin, kun postimerkkejä ei mene, niin ne harvat postit sitten joutuu toimiin lahjatavaraliikkeinäkin. Ah, ja sitten kun on "ongelmia" ,niin ei muuten osaa salen kassa auttaa! Kyllä menee maailma mallilleen >:(
  Kannattaa muuten tutustua pakettiautomaatin hintoihin..voi tulla kovinki paljo halvemmaksi lähettää normi paketti sitä kautta, kun hinnoittelu menee koon mukaan, eikä siihen vaikuta paino.
  (:

  VastaaPoista
 4. Kyllä nuo postiautomaatit on nykypäivänä melkein pakollisia, sillä onhan nyt zalandon ja brandoksen kultaisena aikakautena tuo nettikauppatilausten tulva aivan mahdoton! Meidän lähivalintatalossa ne zalandot on kattoon asti aina pinossa...
  Ja tilaako kukaan nettikaupasta IKINÄ niin ettei jotain ainakin palauta? Eli jokainen paketti kulkee kahteen kertaan.

  VastaaPoista
 5. Noissa Smartpost-automaateissa on ollut pari kertaa aika hyviä tarjouksia. Nyt just toukokuun ajan oli kaikki paketit 4€, lähettäminen siis. Oon käyttänyt tuota menestyksellä jo useamman kerran myydessäni huuto.netissä yms. paikoissa ylimääräisiä tavaroitani. Treen pääpostilla joutuu oikeastaan aina jonottamaan mutta pakettiautomaatilla ei ole paljon jonoja vielä näkynyt. Tykkään!

  VastaaPoista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...