tiistai 6. tammikuuta 2015

Tee itse: Paperitähti

Paperiaskartelut ovat minusta kivoja, ja tässä on netistä löytämäni todella helppo ohje kolmiulotteisen paperitähden valmistamiseksi! Sopii hieman suurpiirteisemmällekin askartelijalle.

Tarvitset:
Paperia (minä käytin vanhasta kirjasta irrottamiani sivuja)
Sakset
Paperiliimaa
Kuumaliimaa (tähden lopulliseen kasaamiseen)

1. Tee paperista neliö ja taita se kolme kertaa. leikkaa jokaiselle pitkälle sivulle viilto (tämä on sakaran taittamista varten). Huom: leikkaa vain hieman tai puoleen väliin. Tässä voit käyttää myös tarkkaa mittaa, jotta tähdestä tulee symmetrisempi tai sitten silmämääräisesti vain.2. Taita jokaisesta osiosta reunat kuvan mukaisesti. Taittamasi osiot tulevat näkyviin kun tähti kasataan, joten voit huomioida sen valitessasi paperineliön leikauskohtaa.


3. Kokoa jokainen sakara liimaamalla.
4. Anna liiman kuivua.5. Tee toinen samanlainen tähti ja liimaa puolikkaat kuumaliimalla varovasti kiinni yhteen (voit kokeilla myös paperiliimalla tai jollain muulla, mutta tarttumapintaa on melko vähän etkä voi puristaa osia lujasti yhteen joten kuumaliima voi olla kätevä.)

 
Alkuperäinen ohje täältä.

Rakkaudella,
Riikka

2 kommenttia:

  1. Hienot tähdet tuli. Vinkkinä annan kaksipuolinen teipin liiman sijasta noihin sakaroihin. Esim. Sinelli myy, on noin 5 mm leveää. Ei tarvitse liiman kanssa sutata. Toi kuumaliima on varmaan hyvä kahden tähden yhdistämiseen, kun siinä ei paljon tähdet toisiinsa osu.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kaksipuoleinen teippi onkin varmasti hyvä! Menee kokeiluun :) Tein viirejä paperista juuri tuolla kaksipuoleisella teipillä, se oli niin paljon kätevämpää kuin paperiliimakin! Vaikka ei paperiliimakaan huono ollut :D Mutta kaksipuoleinen teippi on todella kätevää!

      Poista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...