tiistai 14. lokakuuta 2014

Elämäni ensimmäinen raakakakku

Olen sellainen tyyppi, etä hurahdan asioihin. Asiaan voi suhtautua hieman armollisesti kun asian tiedostaa! ;) Yleensä se tarkoittaa sitä että olen innolla kokeilemassa kaikenlaisia juttuja, mutta yleensä jos kokeilu ei ole sanotaanko vaikka onnistunut saatan hylätä uuden jutun nopeastikin. Nykyään olen kyllä tietoisesti pyrkinyt pois tästä hieman luovuttamiselta kuulostavasta tavasta ja yritänkin välillä testata uusia juttuja useammin kuin kerran jotta niistä muodostuisi tapoja. Näin kävi esimerkiksi sisäpyöräilyn eli spinningin (ti kuten Elixialla se on nimetty, Xyclingin kanssa). Halusin kokeilla uutta (no, joillekin meistä uutta!) lajia ja kävin xycling tunnilla. En ole koskaan pitänyt pyöräilystä mutta jostain kumman syystä ajattelin ettei sisäpyöräilyllä ole sen kanssa mitään tekemistä... No olihan sillä, ja ensimmäinen kerta oli todella raskas kokemus! Mutta ajattelin ettei suunta voi olla kuin ylöspäin ja jatkoin.

Niin siitä hurahtamisesta. Nyt sain aikaiseksi kokeilla ensimmäistä kertaa raakakakkua. Karita Tykän blogian ohjeella tein tätä kakkua, Hunajaiset sitruunaleivokset -ohjetta voi käyttää myös kakkuun.


Ohjeen voitte lukea Karitan blogista, mutta muutama huomio:

Täyte oli minulla todella löysää ja kuvan kakku on suoraan pakasteesta otettu.
Olisiko mitannut jotain väärin?

Samasta syystä, että täyte oli kovin löysää, ei pursotuskoristelu keltaiseksi värjätyllä täytteellä oikein onnistunut. Siksi kakun päällä on kookoshiutaleita, mutta ihan nätti se on toisaalta noinkin?

MAKU oli kakussa hyvä: makea muttei mielestäni liian. Taatelit ovat kyllä melko makeita.

Hunaja maistuu ainakin hieman pakasteessa levänneessä kakkupalassa, mutta pelkkää sitruunanmehua käyttäessäni sitruunainen maku jäi aika miedoksi. Kokeilen seuraavalla kerralla ohjeessakin vaihtoehdoksi mainittua sitruunaöljyä.

RAKENNE oli näin muuten kuin sulavan täytteen osalta hyvä, jäinen kakku oli helppo paloitella pakastimeen odottamaan myöhempää syöntiä. Sieltä on helppo ottaa palanen kerrallaan. Helppo herkku odottaa valmiina pakastimessa. Täydellistä.

VUOKA. Minä käytin nyt aika isoa irtopohjavuokaa, koska pieniä vuokia minulla ei ollut. Hankintalistalle pienempi irtopohjavuoka tai pienet leivosvuoat.

Jakakaa vinkkinne, otan niitä innolla vastaan oi raakaherkkuleipurit! Pähkinätöntä täytyisi olla.

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...