perjantai 5. tammikuuta 2018

Overnight oats -herkkupuuro

Yksi suosikkiresepti palautui mieleen pitkästä aikaa. Alunperin ystäväni ansiosta Hanna Skyttän kirjasta Fuel food löytyi resepti todella nopeaan tuorepuuroon. Siinä on helpot ainekset,  ravinteita, se sopii moneen ruokavalioon ja on muunneltavissa helposti niin ettei siihen heti kyllästy! 

Puurossa on käytetty jo monille tuttuja ”ravintopommeja” eli Chia-siemeniä. Niiden sisältämä kuitu tekee hyvää suolistolle ja se sitoo myös itseensä kuona-aineita. Chia-siemenet sisältävät runsaasti Omega 3 - rasvahappoja, kuitua ja ravinteita (A, B, D ja E-vitamiineja sekä proteiinia) sekä kivennäisaineita (jodi, kupari, sinkki, magnesium, manganeesi, kalsium, kalium, rauta) ja antioksidantteja. Chia-siemenet tasapainottavat verensokeria ja auttavat painonhallinnassa. Ne sitovat itseensä nestettä, joka on syytä muistaa käytössä! Liotettuna nesteeseen ne ovat lähellä geelimäistä muotoa jonka elimistömme sulattaa helposti. 

Myöhemmin vinkkini ohjeen muunteluun, mutta nyt varsinaisen ohjeen pariin. 



Overnight Oats 

1dl kaurahiutaleita
2dl kauramaitoa (tai haluamaasi nestettä)
1rkl chiansiemeniä
2rkl proteiinijauhetta (mulla Puhdistamon riisiproteiini + MCT)
Mausteita maun mukaan, mm:
Kanelia
Vaniljaa 

Sekoita kaikki ainekset ja anna puuron tekeytyä jääkaapissa vähintään 2h tai yön yli. Itse teen puuroa useamman annoksen kerralla, sillä se säilyy jääkaapissa muutaman päivän. 



Sitten vinkkejä:
Nautitaan marjojen tai hedelmien kanssa (esimerkiksi banaaniviipaleet toimivat hyvin). 

Ripottele päälle pähkinöitä, kookoslastuja tai siemeniä. Lisää hunajaa jos kaipaat lisää makeutta. Tai oikeastaan mitä haluat, sillä täytteet ja koristeet piristävät puuroa ja uskon että erilaisia yhdistelmiä löytyy melkein loputon määrä! 




Tee puuroa annos suoraan lasitölkkiin, niin voit lisätä siihen vain hedelmät tai marjat päälle ja nopea eväs on valmis otettavaksi mukaan! :)

Tämä puuro on hyvä ja ravinteikas ruoka, sillä se sisältää hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, proteiinia, kuitua ja hivenaineita, sekä antioksedantteja.

Kiitos alkuperäisestä ohjeesta Hanna Skyttä! 

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...