keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kanelinen omenasose


Syksy on täällä! Siihen liittyy mielestäni paljon ihania asioita, vaikka kesän lämmöstä luopuminen hiukan haikealta tuntuukin varsinkin näin upean kesän jälkeen kuin tänä vuonna saimme kokea! Mutta niihin kivoihin syysjuttuihin on aika keskittyä nyt! Yksi parhaista asioista ovat mielesäni sadonkorjuutuotteet - ja niistä omenat! Isoäitini maatilalta on ilo saada kaupunkiin tuomisina oikeita luomutuotteita: jokaisen lapsenlapsen mukaan nimetyistä omenapuista omenoita, porkkanaa, perunaa, tilliä...

Sain omenoita monta pussillista ja päädyin kokeilemaan niistä soseen tekoa ensimmäistä kertaa. Ja sepäs onkin helppoa! Tässä helppoakin helpompi ohje, jonka löysin Kotikokkisivustolta.

 

Helppo kanelinen omenasose

3 litraa omenalohkoja
kanelitanko
3dl vettä

sokeria oman maun mukaan


Kiehauta vesi ja kanelitanko isossa kattilassa. Lisää joukkoon lohkotut omenat. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan että omenat ovat pehmenneet. Poista kanelitanko.
Soseuta sauvasekoittimella.

Pussita tai laita pakastusrasioihin ja pakasta.


1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...