sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Käsityöretki Tallinnan Karnaluksiin

Lauantaiaamu alkoi pirteissä merkeissä, kun herätyskello soi neljältä ja otimme ystäväni Hannan kanssa suunnan kohti Helsinkiä ja laivaterminaalia. Suuntana oli Tallinna ja tämän rertken päävierailukohteena jokaisen askartelijan ja käsityöihmisen unelmapaikka Karnaluks.


Mikä on Karnaluks?
Karnaluks on tukkuliike, joka myy myös pienissä erissä tavaroita edulliseen hintaa. Valikoimissa on vaikka mitä ompeluun, käsitöihin ja askarteluun. Karnaluksissa on kaikenlaisia nauhoja, pitsinauhoja, vetoketjuja, kankaita, lankoja, nappeja ja tarvikkeita. Minä ostin paljon pitsinauhoja. Niitä myydään metreittäin, ja kelat viedään kassalle jossa niistä leikataan toivomasi metrimäärä nauhaa. Kassa vie loput kelasta takaisin hyllyyn. Myös kokonaisia keloja voi ostaa toki, vyötteissä lukee metrimäärä joka kelalla on.

Me vierailimme Karnaluksissa lauantaina ja muita asiakkaita oli, mutta jonot olivat ihan kohtuulliset. Toki auttaa, jos heität päällystakin pois niin tungoksessa on mukavapi katsella tavaroita. Karnaluksissa käy vain käteinen.Kuinka pääsen Karnaluksiin?
Osoite on K.A. Hermanni 1, Tallinna. Rakennus on vaalea kaksikerroksinen iso rakennus, jonka edessä on muutama viistoparkkiruutu.

Karttakuva lainattu Karnaluksin verkkokaupasta


Ovia toimistorakennukseen on kaksi, joista toisen ovenpielessä lukee Karnaluks. Liike on toisessa kerroksessa metallioven takana, ja jos ovi on kiinni voi soittaa ovikelloa ja myyjät avaavat oven. Tämä kaikki tuntui netistä ennakkoon saapumisohjeita lukiessa vähintään salaseuratoiminnalta, mutta kyseessä on ihan "tavallinen" kauppa jonka ulkopuolella ja sisäpuolella kävi kova askarteluihmisten kuhina. Me otimme taksin satamasta suoraan Karnaluksin eteen ja se maksoi hieman yli viisi euroa (meitä oli kyydissä kaksi henkilöä).

Bussilippuja saa Tallinnassa suoraan bussin kuljettajalta, sillä yksittäisliput on korvattu magneettikorteilla (tämä niille jotka miettivät voiko julkisen liikenteen bussilipun ostaa etukäteen kuten netissä neuvotaan, mutta meille kerrottiin kioskilla että yksittäislippuja myy vain kuljettaja)

Karnaluksin nettikauppa löytyy osoitteesta http://shop.kl24.ee

2 kommenttia:

  1. Bussikortti kannattaa ostaa, se maksaa 2 euroa (pantti kortista siis) ja yhden päivän ajelut on 3 euroa. Eli siis yhteensä 5 euroa. ja Saata ajaa bussilla, raitsikalla ja sähköbusilla niin paljon kuin sielu sietää.

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, kiitos! Kuulostaa kätevältä. Mistä bussikortteja saa ostaa?

    VastaaPoista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...