maanantai 10. kesäkuuta 2013

Päivä Pietarissa

Toukokuussa pääsin Päivä Pietarissa -reissulle työporukassa. En ole koskaan aikaisemmin käynyt, ja lähdin innolla matkaan kun tilaisuus tuli! Menimme laivalla Helsingistä. St.Peter Line (kyllä, juuri se abiristeilyfirma, mutta meillä oli kaikki hienosti!) tekee risteilyjä, joihin kuuluu viisumivapaasi piipahdus Pietarissa. Kätevä tapa nähdä jotain, vaikka aika pintapuoliseksi muutaman tunnin pysähdys suurkaupungissa toki jää.

Päivä oli tosi aurinkoinen ja kesäinen, vaikka oli vasta toukokuu. Tullimuodollisuudet hoituivat reippaasti sekä maihinnoustessa että takaisin laivaan mentäessä. Laiva ei ollut täynnä, joten pitkiä jonoja ei varmaan siitäkään syystä syntynyt. Meillä oli varattuna laivayhtiöltä retki Heremitage-museoon, jonne suuntasimme heti terminaalin pihasta bussikyydillä. Heti oven ulkopuolella odotti pieni orkesteri, joka soitti fanfaarit heti kun tulimme ulos ovesta. Kuin elokuvasta! 


Pysähdyimme matkamuistokaupassa, josta löytyi kaikkea perinteistä venäläistä ostettavaa turisteille. Kauniita puukoruja ihailin kovasti, ja ostinkin kahdet korvikset itselleni muistoksi reissusta. Korut on kivoja tuliaisia, jotka muistuttavat kivasti arjen keskellä reissuista.


Heremitage museon kierros kesti muutaman tunnin, eli teimme pienen vierailun tuohon massiiviseen usean rakennuksen muodostamaan museojättiin. Oppaamme Natashan mukaan kaikkien taideteosten katseluun menisi noin 9 vuotta. Aika pitkä aika, sitä meillä ei nyt ihan ollut käytettävissämme... :D

 Pietari yllätti positiivisesti, tai voiko sanoa että yllätti jos ei oikein ollut mitään odotuksia matkalle lähtiessän? No, jokatapauksessa haluaisin mennä uudestaankin kaupunkiin. Suurkaupungissa riittäisi nähtävää vaikka kuinka! Kävelimme pääkatu Nevski Prospektia ja sen varrella oli paljon viihtyisän näköisiä kahviloita. Suurkaupungiksi keskustassa oli paljon viheralueita ja leveät kadut toivat avaraa tunnelmaa.

Seuraavalla kerralla täytynee mennä viisumin kanssa ja viipyä hieman pidempään! :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, todellakin! Tuo museon kristallikruunumäärä veti kyllä hiljaiseksi :)

   Poista
 2. Voit olla muistaakseni 72 h Pietarissa ilman viisumia. Itse otin kahden yön hotellipaketin (juuri samalta varustamolta) ja ehdin tehdä vaikka mitä ja nähdä Pietarista todella paljon ilman kiirettä. Hotelli oli Sokos Hotel Vasilievsky http://www.sokoshotels.fi/?id=832
  Voi kuulostaa tyhmältä mennä sokos-hotelliin, mutta vakuutan, että siinä oli ihan riittävästi venäläistä klangia mukana :)Oikein kiva hotelli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Täytyy pistää korvan taakse :) Ja ei ole mun mielestä tyhmää ollenkaan, joskus on ihan hyvä ottaa helppo matkapaketti, Pietarissa kun riittää kuitenkin sitä "venäläistä klangia" :D
   Pitää vinkata myös työkavereille, muutama nimittäin mietti tuota pidempää vierailua!

   Poista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...