maanantai 22. huhtikuuta 2013

(Melkein) raakasuklaamestarin tuotokset

Tein tällä viikolla vihdoin raakasuklaata! Aluksi ei mennyt ihan putkeen. Mutta sitten pienen säädön jälkeen lopputuloksesta tuli erittäin herkullinen. Tadaa, terveellistä (niinhän se oli?) suklaata!


Tei suklaata siis ihan valmiista CoCoVi:n raakasuklaanvalmistus paketista. Paketissa oli kaikki mitä suklaanvalmistukseen tarvitsi. Vesihauteessa sulatettiin aineksia ja tasainen massa siirrettiin jähmettymään jääkaappiin. Valmista! Helppoa ja hauskaa, neuvoi paketti. Ja olihan se. Paitsi että ensin sekoitin ison kuiva-ainepussin liian hätäisesti ja massa jäi ihan rakeiseksi. Ensimmäistä kertaa kun olin tässä puuhassa, en sitä heti tajunnut. Vaan tajusinpa sitten kun seos oli pienissä paketin mukana tulleissa muovikupeissa jäähtynyt jääkaapissa puolisen tuntia.

Ahaa-elämyksen jälkeen otin kupit pois jääkaapista ja aloitin vesihauteessa sulattelun uudelleen. Otin kaiken massan pois kupeista ja vähitellen sulattelin vesihauteessa koko määrän aivan sileäksi ja kokkareettomaksi massaksi. Sitten kaadoin osan massasta takaisin pieniin muovimuotteihin, mutta osan kaadoin alumiinifoliolla vuoraamani piirakkavuoan pohjalle.


Jähmettyneestä raakasuklaalevystä tulee kivoja paloja, ja koostumus on kivan rapea ja helppo syödä. Ehkä seuraavalla kerralla voisin kokeilla jotain silikonisia jääpalamuottejakin? Kyllä, aion tehdä toistekin! Ensi kerralla rullaan matot sivuun, pidän huolta ettei vispilä lentele vesihaudekiposta matolle (vain muutaman kerran tällä kertaa kävi näin... ups!) ja pistän pikkukoiran jo valmiiksi jonnekin sivummalle siltä varalta että jotain kuitenkin lentää lattialle (nyt jäähytuomio tuli kesken kokkailun, mutta hyvin selvittiin!).


Miten on, oletteko maistaneet raakasuklaata? Mitä tykkäätte? Entä oletteko tehneet itse? Vinkkejä otetaan vastaan!

Rakkaudella,
Riikka

3 kommenttia:

 1. Pitikin kysellä tuliko hyvää suklaata :) Mä oon yrittänyt tehdä raakasuklaajauheesta jonkinlaisia smoothieita, mutta toistaiseksi oon vaan epäonnistunut... Raakasuklaa on niin tiukan makuista, että makeutus on tosi vaikeeta saada tasapainoon ilman sokeria. Millä tuo suklaa makeutettiin? Tuliko siitä oikeasti makean makuista vai enemmän sellainen välipalatyyppinen herkku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli mun mielestä kyllä tosi makeaa. Tai "tosi" ja "tosi", mutta odotin jotenkin tymäkämpää makua. Tuntuu että normaalit 70% tienoilla olevat suklaat ovat olleet kitkerämpiä. Tossa paketissa oli siis jotain, joka makeutti sitä. Acavesiirappi kenties? Tämä oli siis oikeasti makeannälkään sopivaa :D

   Poista
 2. Oon kanssa tehnyt tuollaisen samanlaisen paketin avulla, mutta en kyllä tykännyt :( Se oli todella kitkerän makuista ja vaikka seuraavaan satsiin lisäsin agavesiirapin ja lucuma-jauheen määrää, niin jäi kyllä syömättä. En kyllä erityisemmin pidä tummasta suklaasta, joten en tiedä miksi ajattelin itse tehtynä sen olevan parempaa, ehkä se maitosuklaa lähtee kaupasta mukaan jatkossakin...

  VastaaPoista

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...