keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Tuliko hurahdettua fitnessbuumiin?

Miten on, tuntuuko että on tullut hurahdettua fitnessbuumiin?


Siinä on kysymys joka pälkähti ihan omaan päähäni, ja vieläpä ihan tällä viikolla. Niin, tuskin keneltäkään on mennyt ohi että nyt on kovin, kovin suosittua treenata salilla ja näyttää urheilulliselta ja syödä proteiinia ja vältellä sokeria ja tiesmitä.

Oma elämäntapamuutokseni (jollaiseksi en alkuvuonna alkanutta uutta ja jokseenkin tavoitteellista lisääntynyttä puuhailuani liikunan parissa edes mieltänyt) alkoi melko vahingossa. Olin lisännyt liikuntaa viikkorytmiini jo pidemmän aikaa ja kun tilaisuus aloittaa treenaamisen järjestelmällisempi toteuttaminen personal trainerin kanssa tuli kohdalle, ei ollut lopulta vaikeaa käydä tuumasta toimeen.Aktiivinen urheilu on jatkunut nyt tammikuun lopulta asti, enkä usko että koskaan tulen luopumaan liikunnallisesta elämäntavasta jonka makuun olen nyt päässyt. Energiatasojen lisääntyminen ruokkii itseään ja into liikkua kasvaa viikko viikolta. Tuntuu että liikunnan tuoma energia vahvistaa persoonassani aina olleita piirteitä. Olen sinnikkäämpi ja tarmokkaampi ihminen kuin arvasinkaan ja pystyn noudattamaa ohjeita kiitettävällä päättäväisyydellä. Oman mukavuusalueen ylittäminen ei ole helppoa mutta pystyn siihen paremmin kuin osasin ennen odottaa.

Niin mutta siis se fitnessbuumi. Eilen olimme treenaamassa ystäväni kanssa salilla ja muistin tämän ajatukseni siinä liikesarjojen lomassa. Sanoin ajatukseni ääneen ja nauroimme katketaksemme. Tilanne oli kyllä hauska: siinä hauiskääntöjen lomassa kysyin "Mitä mieltä olet onko meihin iskenyt tämä niinsanottu fitnessvillitys joka nyt on valloillaan?" Siinä me nauroimme hetken, sillä olen tutustunut ystävääni opiskeluaikoina jolloin suurimmaksi osaksi vietimme aikaa ravintoloissa pikkutunneille tanssien. Uskon että kumpikin näki nopean välähdyksen menneisyyteen heijastuvan siitä salin peilistä. Olen äärettömän iloinen että olen oppinut tuntemaan ystäväni nyt ihan uudella tavalla tämän yhteisen urheiluharrastuksen myötä. Ystävyytemme on ehdottomasti vahvistunut (lihasten ohella tottakai)!Ystäväni totesi naurun laannuttua, että olisi ollut toki mukavaa hurahtaa kuntosaliharjoitteluun vaikkapa kymmenen vuotta sitten (ajattelin hänen viitanneen että ns. ennen "buumia").
Minä totesin että juuri nyt on hyvä aika, kun kuntosalilla pyöriminen on ihan jokamiehenoikeus! Normihommaa.Ja sitäpaitsi, kymmenen vuotta sitten on varmasti ollut haasteellisempaa tehdä terveellisempiä valintoja ruokakaupassa. Nyt eri valmistajat tuovat kilpaa markkinoille toinen toistaan terveellisempiä raakaherkkuja ja vaikka mitä! Olkoonkin että perusaineksista syntyy täyspainoisin ruokavalio.Kiitos fitnessbuumi, ethän koskaan mene ohitse!

Rakkaudella,
Riikka

Kuvat: Katariina Tuomela (paitsi peiliselfie)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...