perjantai 27. kesäkuuta 2014

Herkkusalaateilla ja viinillä Comossa

Tampereella on jo jonkin aikaa ollut italialainen ravintola Como Hämeenkadulla. Eilen etsimme ystäväni kanssa ruokailu- ja istuskelupaikkaa ja päädyimme Comoon. Ovella huomasimme mainoksen uudistuneesta ruokalistasta, joten valinta oli siinäkin mielessä yllättävänkn "ajankohtainen". Ystäväni on ollut ravintolan kokoustilassa, kabinetissa jota saa vuokrata. Ruoka on paikassa hyvää ja sitä valmistetaan italiasta tuodussa avotuliuunissa (?) muidenkin ruokien kuin pizzojen osalta (jotka muuten ovat tavaallisen hyviä Comossa, ainakin aikaisemman kokemukseni mukaan!).

Nyt valitsimme kumpikin listalta Comon italialaisen maalaissalaatin, jossa oli muun muasa proscuittoa, salamia, oliiveja ja krutonkeja. Herkullista!
Valkoviiniksi valitsimme tarjoilijan suosisituksesta lasilliset Unico pecorino -nimistä valkoviiniä. Pidimme kumpikin valinnasta, maku oli raikas ja hedelmäinen! Tarjoilija mainitsi viinin sopivan monien listan ruokien kanssa mainiosti, mutta tämä maistuoi hyvältä myös ns. seurusteluviininä.

 Koska torstaikin voi olla yhtä juhlaa, valitsimme myös jälkiruoat. Täytyihän uutta listaa kunnolla testata! Listalla oli viitisen eri vaihtoehtoa joista yhten' italiaista jäätelöä muutamaa eri makua. Minä otin kuvassa näkyvää maissikakkua marinoiduilla aprikooseilla ja vaniljajäätelöllä. Suosikkiani pannacottaa tai creme bruleeta ei listalta löytynyt, joten päädyin tällaiseen aika itselleni erikoiseen valintaan! Ystäväni söi tiramisun, joka oli rakennettu kulhoon eikä ollut ns. kakkumallinen.

Ei ole pannacotan voittanutta, vaikka tämä jälkkäri ihan ok olikin! Kahvin kanssa varmaan parempaa, tai sitten muistutti vaan liikaa kuivakakkupalasta. Sehän se olikin, toisaalta. Kiitosta italialaisesta mausta! :)

Como on viihtyisä ravintola jota voin suositella kaikille! Sijainti toisessa kerroksessa ja isot ikkunat tuovat mukavan tunnelman, tilavassa ravintolassa on mukava istuskella. Palvelu on ollut aina erittäin hyvää ja ruokalistalta löytyy jokaiselle valinnanvaraa pizzoista salaatteihin.

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...