torstai 17. toukokuuta 2012

Kesätorppa kuntoon

Kirppikset ovat tehneet paluun. Joskus kierrätyskeskukset ja kirpputorit olivat hieman laskusuhdanteessa, eikä vanha tavara ollut hohdokasta ja haluttua. Nyt nuoret - niin opiskelijat kuin työssäkäyvät - rynnivät kirpputoreilla ja kierrätyslavoilla aarteiden perässä! Itseänikin miellyttää juuri nyt kovin muodikas uuden ja vanhan sekoittelu ja sommittelu luontevasti sekaisin. Kalliin designin ja edullisten tavaroiden yhdistely luo parhaimmillaan mukavan ja tunnelmallisen, persoonallisen kokonaisuuden.

Löytöjä mammalan vintiltä
Katsoimme äitienpäivänä äitini kanssa Yle Fem -kanavalla alunperin lähetettyä Kesätorppa kuntoon -ohjelmaa, jonka äitini oli napannut talteen digiboksille sarjan pyörittyä uusintana TV 2:lla keväällä. Sarjassa seurattiin 150-vuotiaan rakennuksen kunnostusta Taalainmaalla. Isosta ja ränsistyneestä rakennuksesta remontoitiin sarjassa 10 jakson ajassa upeaa jättikotia. Värikästä, nuorekasta, itsetehtyä, kierrätettyä, maalaisromanttista... kaikkea! Navetan nurkasta pelastettiin ruosteisen hetekan pohja, josta tehtiin muistitaulu. Kuviosahalla tehtiin rappusiin näppärä säilytyslokerikko. Penkit, sängyt ja muut tehtiin itse - lankusta tottakai! Lankusta tehtiin myös ihana pitkä ruokapöytä. Ja ruokapöydän päälle tehtiin navetasta löytyneestä ruosteisesta jättilampusta rustiikkinen valaisin. Ja sitten keittiöön oli ostettu viimeisenpäälle kodinkoneet, sekä muun muassa SMEG-jääkaappi.

Aivan täydellinen esimerkki siitä, mitä ilolla ja yhdistelemällä kallista ja edullista voi saada aikaan! Tanskalaisittain tyylikästä. Aika skandinaavista muutenkin. Ja työryhmä joka Kesätorppaa pisti kuntoon oli kerrassaan hulvaton. Hauska! En tiedä johtuuko se vain kielestä. Tuskin.

Aion lähettää nyt katsojapalautetta ja toivoa sarjaa (jälleen) uusintakierrokselle! Minusta kaikkien pitäisi nähdä tämä ohjelma!

Rakkaudella (omasta Kesätorpasta haaveillen),
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...