lauantai 9. helmikuuta 2013

Ruokamatkailua

Viime viikonlopusta muodostui oikea makumaailmanmatka! Lauantai-iltana valmistimme ystäväni kanssa sushia. 

Ystäväni on kokenut sushinvalmistaja, ja kokemus oli mulle ensikertalisen varsin kiva. Luulen, että jäin koukkuun! Puuha tuntui helpommalta kuin mitä olin kuvitellut. Olen ymmärtänyt että riisin keittäminen on vaikein homma, jotta sen koostumus on juuri oikea. No, ystäväni oli tehnyt tämän vaativan osuuden joten minä sain seurata sivusta ja leikata makirullia sekä kiinnittää nigirejä varten riisipalloon kalapalat wasabitahnalla. 

Minut voi tilata sushinvalmistusapuun koska tahansa! ;)


Taidan lähteä pian bambumatto-ostoksille ja hankkimaa sushiaineksia aasialaisista kaupoista. Jostain syystä on jäänyt tauko sushinsyömisestä ja kylläpä maistui ihanalta! Seura oli toki hyvää ja tunnelma mitä parhainta.

Muutenkin viikonloppu meni rennoissa tunnelmissa. Hain tulppaaneja kaupasta. Ne ovat niin kauniita! En osaa oikein päättää mikä on kaunein väri. 

Kaikki ovat niin kauniita!

Martin päiväunilla
Keittiö kylpee... valossa? Anteeksi, mikä on tämä kaivattu luonnonilmiö?!

Ruokamatkailu jatkui sunnuntaina, kun menimme ystävieni kanssa syömään Teatteriravintola Tillikkaan blinejä. 

Pöytä oli varattuna tätä blinihetkeä varten, koska paikassa oli käynnissä oikein Bliniviikot. Seura oli tällä kertaa parempaa kuin ruoka (vaikka mikäs ihme se nyt on!). 

Otimme kaikki kaksi alkupalakokoista annosta, johon kuului kolme pientä bliniä. Itse otin savukalatäytettä ja mätiä, vaikka en niin mädistä välitä. Blinit jäivät aika litteiksi seurueemme makuun ja parhaat arvosanat taisikin saada samalla maistelemamme venäläinen kuohuviini...


Äänestys: sushi vai blinit? :)

1 kommentti:

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gadgetissa oli virhe