maanantai 14. marraskuuta 2011

Jossain on kai jo joulu?

Kyllä, se on piparkakkutalo! Kaikessa komeudessaan. Ja otsikko tulee siitä, että Leevi and the Leavingsin Jossain on kai vielä joulu" -kappale on mun suosikkijoululaulujen listalla ehdottomassa kärjessä "Joulu saapuu jokaiselle" klassikon kanssa. Harmi ettei Kuumalinjaan soittavat lapset halua laulaa kuin jälkimmäistä... Miksiköhän? 

No, ystäväni K Helsingistä oli kylässä perjantaina. Kauppareissulla K päästi ilmoille tämän mahtavan ajatuksen (jota itsekin mietin, myönnetään!) ja niin me ostettiin piparkakkutalotarvikkeet. Hieman puolivalmista, hieman itse tehtyä ja karkkia niin ettei heti lopu kesken. Yllättäen (ai joku arvasi?) me ei ehdittykään siinä perjantai-iltana aloittaa tulikuumalla sokerilla taiteilua ja rakennustöitä, kun keskityttiin kuulumistenvaihtoon ja kuplivaan - sekä nestemäisessä että ilmoille kaikuneessa muodossa. 
Niinpä ryhdyin rakennusmestaripuuhiin sunnuntaina, joka oli kuin tehty tällaiseen puuhaan. Onnea isät, ja onnea me kaikki muut kansalaiset jotka saimme pakkoloman ja syyn vain olla, kun kaikki oli kiinni. Onneksi kaikki tarvikkeet oli hankittu sellaisella huolellisuudella, että projekti pystyttiin toteuttamaan. Ihme, mutta sattuuhan näitä...
Harjakaisten vietossa tuli avattua myös glögikausi. Ykkössuosikin viittaa kantaa tällä hetkellä harteillaan Marlin keltaisessa tölkissä myytävä glögi. Ehdottomasti parasta! Pitää testata myös kaupanhyllyille ilmaantunut Mustikkainen samalta merkiltä. Onko joku jo maistanut? Minkä väristä se on? Sinistä toivottavasti, toisi kivaa vaihtelua kaiken joulun punaisuuden keskelle. Muutto osuu juuri marraskuun lopulle, joten parvekkeelle ei kannata täällä enää valoja asennella. Täytyy varmaan pistää ne asemiin heti ensimmäisenä uudessa kodissa. Ja työpaikalle voi valot laittaa toki, taidankin pistää heti huomenna... Alkoivathan Tampereen keskustassa Valoviikotkin jo, kai kirkkaat jouluvalot on ihan ok? Onhan?

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gadgetissa oli virhe