keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Uskomattoman herkulliset Mustikka-kookosmuffinssit




Yksi luotto-ohjeeni leipomuksissa on ollut jo hetken Uusia tuulia -blogista bongaamani Gluteeniton mustikka-kookosmuffinssien ohje.

Tässä herkussa ei ole lisättyä sokeria lainkaan, sillä makeus tulee banaanista ja kookoksesta sekä hunajasta. Varsinkin lämpimänä nämä ovat mielestäni aivan taivaallisia ja taltuttavat kyllä makeannälän ainakin itselläni todella tehokkaasti! Olen myös tehnyt näitä pakkaseen, josta muffinsseja on helppo sulattaa tarpeen mukaan. Valmiit muffinssit kannattaa säilyttää jääkaapissa, joten pakastaminen on hyvä idea siinäkin mielessä (jollet sitten halua syödä koko satsia kerralla, varoitan että se ei ole tehtävä eikä mikään sillä nämä ovat todella herkullisia juuri uunituoreina..)

Kokeilin myös vegaanisena versiona eli jätin kananmuna pois ja samalla kerralla unohdin itseasiassa kookosmaidonkin, mutta rakenne oli jopa enemmän leivonnaismainen joten näilläkin muutoksilla ohje oli mainio.

GLUTEENITTOMAT MUSTIKKA-KOOKOSMUFFINSSIT

1,5 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl ruokasoodaa)
ripaus suolaa
2 banaania
3 rkl kookosöljyä
1 dl kookosmaitoa
1 kananmuna
1,5 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta
1-2 dl jäisiä mustikoita
+ kookoshiutaleita koristeluun
OHJEET:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.
2. Pilko banaanit toiseen kulhoon ja muussa haarukalla soseeksi. Sulata kookosöljy ja hunaja juoksevaksi seokseksi ja lisää se banaanien joukkoon. Lisää myös kookosmaito, muna sekä vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä seokset.
3. Lisää joukkoon mustikat ja sekoita varovaisesti.
4. Annostele taikina kahden lusikan avulla muffinsivuokiin. Halutessasi voit koristella muffinsit vielä mustikoilla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen herkuttelua. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla. Valmiit muffinsit säilyvät parhaiten jääkaapissa.
Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...