torstai 10. syyskuuta 2015

Banaaniletut

Terveellisten "herkkujen" kategoriassa ykkössuosikkini on tällä hetkellä superhelpot banaaniletut. Niisssä ei ole yhtään mitään lisättyä, paitsi vähän kanelia! Uskomattoman hyvää ja nopea valmistaa. Välillä banaaniletut sopivat aamupalaksi tai herkuksi vaikka kahvin kanssa. Ne ovat parhaita mielestäni ihan sellaisinaan, mutta marjoilla tai rahkalla saat niistä oikein kauniin annoksen ja jäätelöllä kyllä ihan superjälkkärin, luulisin että myös lasten mieleen!


BANAANILETUT
2 banaania
1 kananmuna
kookosöljyä paistamiseen
hieman leivinjauhetta
kanelia mausteeksi (myös vanilja sopii)

1. Soseuta banaanit haarukalla, lisää kananmuna ja mausteet.
2. Paista TODELLA miedolla lämmöllä ja maltilla letut kypsiksi. Itse teen niin, että 1-6 asteikolla toimivalla perushellalla laitan pannun kuumenemaan levylle jonka laitan asteelle 3-4. Laitan kookosöljyä kuumenneelle pannulle ja kaadan taikinan pannuun. Paistan letut kypsäksi asteella 3, ensin toinen puoli kunnolla kypsäksi (voit kokeilla ohutreunaisella lastalla irtoaako reuna ja lopulta nappaa reippaalla otteella koko lettu lastaan ja käännä ympäri).
Parhaimmillaan paistopinnasta tulee todella kaunis, mutta minusta tuntuu että pannu ja taikina elää aika omaa elämäänsä ja vaikka tekisin ihan samalla tavalla joka kerta, on lopputulos välillä vähintään... erikoinen.


Tämä ohje on monille varmasti tuttu, mutta erittäin toimiva ja raaka-aineet on helppo löytää kotoa kun mieli tekee jotain herkkua! Oikein kelpo ohje siis.

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...