Jos kävit ruokakaupassa aattona 24.12 ja hyllyt olivat täynnä tavaraa, voit olla varma, että hävikin määrä on massiivinen. Kukaan ei osta laatikoita, rosolleja tai kinkkuja joulun jälkeen ja loput tuotteista ehtivät vanhentua liikaa lomien kiinniolon aikana ja jäävät myöhemmin helposti myymättä. Joillakin ketjuilla tai kaupoilla ei lisäksi välttämättä ole mahdollisuutta antaa niitä hyväntekeväisyyteen, vaan ne menevät lukittuihin biojäteastioihin ja sieltä jatkokäsiteltäviksi, toisinsanoen roskiin.
Monelle ruokakauppojen "lapputuotteet" ovat jo tuttuja, mutta haastan jokaisen miettimään vasta kaupassa "Mitä tänään syötäisiin" eli miettimään päivän ruoan sen mukaan, mikä tuote on kaupassa paitsi edullista myös vanhenemassa "hyllyyn".
Tässä säästyy ympäristö, kukkaro ja lisääntyy luovuus. Ja nykyaikana homman pitäisi olla ihan super helppoa, kun älypuhelimella voi etsiä vaikka minkä ruokaohjeen kesken kauppareissun.
Googlatkaa myös Hävikistä herkuksi! Siinä hyvä motto.
Kuka on mukana?
Säästeliämpää ja maukasta uutta vuotta toivottaen,
Riikka ;)
Voi me ollaan jo kauan ostettu noita "viimeinenmyyntipäivä" tuotteita....eli mukana ollaan...:)
VastaaPoistaOletko huomannut missä kaupoissa olisi suurimmat alet? Joissakin kun on -30%, joissakin taas heti -50%? :) Joo, ajatusten herättelyä tämä on, moni tätä tekee jatkuvasti - ja hyvä niin :)
PoistaMe kaupassa ekana innoissaan rynnätään "alelaarille" valkaamaan alennustuotteet. Joka kerralla jotain alea tarttuu mukaan :)
VastaaPoistaSe on kyllä kannattavaa, monella tavalla :) Meidän lähikaupassa esimerkiksi on ne tuotteet ripotteltu, joten tuo suoraan suunnistaminen ei onnistu, vaikka olisi kyllä kätevää...
Poista