tiistai 5. toukokuuta 2015

Valkosulkaa-mustikkamuffinit


Ystäväni järjesti yllätysjuhlat ja vein mukanani valkosuklaa-musikkamuffineja. Mietin pitkään mitä helposti onnistuvaa ja hyvänmakuista tekisin ja päädyin muffineihin. Olen tehnyt aikaisemmin vastaavia myös vadelmaversioina. Toimii! Silloin lisään vadelmatkin jäisinä. Parhaimmillaan muffinit ovat seuraavana päivänä, kun valkosuklaa on löytänyt taas muotonsa ja on rouheina paloina taikinan joukossa. Aivan tuoreina tämä ominaisuus menee hukkaan! Laitoin taikinaan lähemmäs 100g rouhittua valkosuklaata, sillä minuta sattumat kuuluvat tähän herkkuun! Suosittelen siis odottaman päivän, jotta suklaan rakenne on taas kohdallaan :)

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAMUFFINIT

AINEKSET (n.24 kpl)

225g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) mustikoita (pakaste)
50 g-100 g valkoista suklaata (käytin Lidlin tavallista valkosuklaata)

Kuorrutus
150 g valkoista suklaata 

Sekä koristeluun
valkoista suklaata (lastuina)
pensasmustikoita rasia 

Muffinivuokia
 

OHJE:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.

2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele mielesi mukaan, vaikkapa tuoreilla mustikoilla ja valkosuklaalastuilla. Valkosuklaalastuja teet helposti vaikka kuorimaveitsellä. 




Alkuperäinen ohje: Pirkka

Muffinivuoat Tiger, lautanen Living and room

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...