Ystäväni järjesti yllätysjuhlat ja vein mukanani valkosuklaa-musikkamuffineja. Mietin pitkään mitä helposti onnistuvaa ja hyvänmakuista tekisin ja päädyin muffineihin. Olen tehnyt aikaisemmin vastaavia myös vadelmaversioina. Toimii! Silloin lisään vadelmatkin jäisinä. Parhaimmillaan muffinit ovat seuraavana päivänä, kun valkosuklaa on löytänyt taas muotonsa ja on rouheina paloina taikinan joukossa. Aivan tuoreina tämä ominaisuus menee hukkaan! Laitoin taikinaan lähemmäs 100g rouhittua valkosuklaata, sillä minuta sattumat kuuluvat tähän herkkuun! Suosittelen siis odottaman päivän, jotta suklaan rakenne on taas kohdallaan :)
VALKOSUKLAA-MUSTIKKAMUFFINIT
AINEKSET (n.24 kpl)
225g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) mustikoita (pakaste)
50 g-100 g valkoista suklaata (käytin Lidlin tavallista valkosuklaata)
Kuorrutus
150 g valkoista suklaata
Sekä koristeluun
valkoista suklaata (lastuina)
pensasmustikoita rasia
Muffinivuokia
OHJE:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.
2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele mielesi mukaan, vaikkapa tuoreilla mustikoilla ja valkosuklaalastuilla. Valkosuklaalastuja teet helposti vaikka kuorimaveitsellä.
- Alkuperäinen ohje: Pirkka
- Muffinivuoat Tiger, lautanen Living and room
- Rakkaudella,
- Riikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)