maanantai 22. lokakuuta 2012

Heja Stockholm!

Lähdimme ystäväni kanssa pariksi päiväksi Tukholmaan syyslomalle. Meillä oli liput hankittuna Göta Lejon -teatteriin Jesus Christ Superstar -musikaaliin perjantai-illaksi. Muuten kiertelimme kaupungilla ja kävimme ihmettelemässä Moderna Museetin nykytaidenäyttelyitä.

Sateinen Tuhkolma tuntuu olevan kovin lähellä, sillä lensimme suoraan Tampereelta josta lentoaika on vain noin 45 minuuttia. Melkein saman ajan matkustaa Tampereen keskustasta bussilla Tampere-Pirkkalan lentokentälle! Ruotsin puolella matka Tukholman keskustaan taittui kahdessakymmenessä minuutissa Arlanda Express -junalla. Netistä etukäteenhankittuna lipuista sai alennusta, ja lippuna toimi maksussa käytetty luottokortti. Korttia näyttämällä tiedot maksusta löytyivät. Tosi kätevää!


Majoituimme Best Western -ketjun hotellissa Drottninggatanilla. Hotelli oli siisti, edullinen ja erinomaisella paikalla! Plussaa komeista kattokruunuista, jotka muuten tuntuivat olevan suosittuja melkein jokapaikassa missä kävimme.


Tapas Bar Barcelona Kulturhusetin takana


Göta Lejon -teatteri sijaitsee Södermalmilla aivan metroaseman vieressä. Musikaali oli todella hyvä kokonaisuus. Nimiroolissa näytelleen Ola Salon lisäksi Patrik Martinsson Judaksen roolissa, ja Maria Magdalena Gunilla Backman lauloivat kaikki upeasti. Erityisesti lavastus ja koreografia olivat toimivat ja loppuun asti mietityt. Esitys oli siis kaikinpuolin hieno ja viihtyttävä kokonaisuus, jota voin lämpimästi suositella kaikille! Esitykset jatkuvat keväälle, että vielä ehtii hyvin katsomaan jos aikoo Ruotsinmaalle suunnata :)Kiitokset

Esityksen jälkeen siirryimme jälleen espanjalaisen ruokakulttuurin pariin Bistro Bohemeen hotellin lähelle. Ravintolan kylkeen oli tehty iso lämmitetty terassi, jossa oli mukava istuskella kuin kesällä konsanaan!


Lauantaina pakenimme sadetta modernin taiteen pariin.

Museokaupassa myytiin vaikka mitä, mutta matkaevääksi tarttui... lakupiippu! Kuinka ruotsalaista.Taco Bar Sveavägenillä oli tunnelmallinen pieni baari josta sai maistuvaa meksikolaista baariruokaa 

Kiitos matkaseuralle! :)

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...