lauantai 6. lokakuuta 2012

Asta Koti -messuilla

Tampereen vieressä Pirkkalassa järjestetään tänä viikonloppuna Asta Koti -messut, Tampereen Taidemessut sekä Keräily Syksy -tapahtuma. Kävimme tänään katsomassa tarjontaa kahden ensiksimainitun kohdalla. Sisustajan kannalta tarjontaa olisi saanut olla enemmänkin, mutta muutama mielenkiintoinen poiminta löytyi tallennettavaksikin teille.


INLA -tekstiilit ovat mulle uusi tuttavuus, mutta kuinka kauniita! Tuotteiden suunnittelu ja tuotanto on sataprosenttisesti kotimaista. Keskellä näkyvä pyöreä printti on kuin moderni pitsi. Se on saanut inspiraation metallilankavirkkauksesta. 


Muuten sisustuspuolen näytteilleasettajat olivat pitkälti liikkeitä. Sisustus Amandan osastolta bongasin söpöt minipuutuolit.
Mitäs sanotte tästä makuuhuoneen helmestä? Sängynpääty, patja ja muut tykötarpeet on päällystetty samalla kankaalla. Kangasvalikoimakirjassa oli muun muassa laaja valikoima Marimekon kuoseja. Miltä näyttäisi vaikkapa vaakatasossa oleva mustalkoinen raita?


Messujen mielenkiintoisinta antia oli messusalin kulmassa Sisustuslavan ohjelma. Haastattelussa oli muotoilija Eero Aarnio, jonka hersyvää haastattelua oli riemukasta kuunnella. Kiersimme myös Taidemessut läpi ihastellen töitä. Tampereen Taidelainaamo tuotti eniten ihastusta, ja yksi seurueesta päätyikin hankkimaan seinälleen taulun. Loppuvuodesta taidelainaamo järjestää suuren myyntitapahtuman, täytyy seurata ilmoittelua tapahtumasta lähempänä.


Vielä viimeisenä kuuntelimme Sisustuslavalla käytyä paneelikeskustelua taiteen ja sisustuksen liitosta. Paikalla keskustelemassa olivat (vasemmalta oikealle) taidemaalari Johanna Oras, keramiikkataiteilija Saija "Inno" Palin, muotitaiteilija Jukka Rintala sekä taiteilija Miina Äkkijyrkkä. Ehdimme kuulla Äkkijyrkän sisustusteesit joista päälimmäisenä oli vinkki hankkia untuvapeitto. Tällä hetkellä autossa asuva taiteilija kertoi, ettei sellaisia ennen osannut arvostaa, mutta ei nykyään vaihtaisi laadukasta untuvapeittoa mihinkään.

Kiitos hauskalle messuseurueelle! :)

Rakkaudella,
Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...