tiistai 12. syyskuuta 2017

Kylmä kahvi kaunistaa: COLD BREW COFFEE




Viime kesänä sain ystävältäni Kaisulta ohjeen kylmäuutetun kahvin valmistamiseen kotona ja innostuin välittömästi kokeilemaan tuota herkkukahvia. Viileä kahvijuoma maistuu erityisen hyvältä juuri lämpimällä säällä ja koska valmis kahvi säilyy jääkaapissa noin kolme päivää, on myös kiireisinä päivinä helppo nauttia vähän erikoisemmasta kahvista vaikka iltapäivän piristykseksi tai ennen harrastuksiin (tai ruokakauppaan) lähtöä.


Valmistus vie hetken aikaa, joten omaa kahvinhimoa täytyy vähän ennakoida mutta kun sen muistaa tehdä on tämä oikein mainio herkku. Ja helppo!



COLD BREW COFFEE


120-140g kahvia (itse olen käyttänyt tavallista suodatinjauhettua)

1l kylmää vettä


Jääpaloja

Mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)


Laita kahvi kylmään veteen ja anna olla yön yli ja suodata aamulla. 12-14h odotus on paras. Jos haluat voit laittaa sekaan myös kanelia tai vaniljaa. 


Tarjoile jääpalojen kanssa melko reilulla määrällä kasvimaitoa. 


Osan kahvista voit pakastaa myös jääpaloiksi. 


Kiitos ohjeesta Kaisu! Hyvin toimii. 



Rakkaudella,

Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...