Viime keväänä Rooman matkalla söin kenties elämäni parhaan pasta-annoksen da Lucia -ravintolassa. Koko pieni ravintola oli niin suloinen ja olosuhteet muutenkin otolliset, että mikä tahansa ruoka olisi ehkä maistunut siellä taivaallisen ihanalta.
Palasen tuota roomalaista tunnelmaa voi koettaa tavoittaa kopioimalla tuota herkullista pastaa, eikö? Ja niin tein. Tässä ohje.
Pasta da Lucian tapaan
- pekonia (kuutioina)
- pastaa
- parmesan juustoraastetta
- laadukasta (tai mitä sattuu kaapista löytymään) oliivioljyä
- rouhittua mustapippuria
Keitä pasta. Ruskista pekonikuutiot. Asettele lautaselle. Viimeistele oliiviöljyllä, runsaalla parmesanjuustoraasteella ja mustapippurilla. Nauti.
Italialainen keittiö on herkullinen esimerkki siitä, miten laadukkaat raaka-aineet ja maut korvaavat määrän. Pidän ruoista joista näkee mitä ne sisältävät. Ei hiipiviä pestoja, piilotettuja cashewpähkinöitä. Pidän myös mutkattomuudesta, kuten noista laseista joista joimme ihanaa raikasta valkoviiniä. Nehän ovat tutut miltei jokaisesta koulun ruokalasta!
Rakkaudella & Roomaa muistellen,
Riikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)