sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Lahjaostoksilla

Minkälainen on hyvä lahja? Siskoni pääsi ylioppilaaksi tänä keväänä ja kysyin asiaa juuri lahjotulta ylioppilaalta. Lahjanantajana toivon että voisin antaa jotain joka olisi oikeasti mieleen saajalle, oli sitten kyse ylioppilaasta, syntymäpäiväsankarista tai hääparista. Itse kuulun heihin, joiden mielestä lahjojen ostaminen on mukavaa puuhaa aina paketointia myöten: sopivan lahjan löytyessä minut valtaa suuri ilon tunne!

Olen neuvonut lahjanostossa muun muassa taksikuskia seuraavalla tavalla: osta lahja kaupasta jossa tiedät lahjan saajan asioivan. Tai liikkeestä, jonka tyyli sopii mielestäsi lahjansaajalle. Jos ostat jotain lahjansaajan lempikaupasta, osut ehkä oikeaan! Tai jos hankit jotain liikkeestä josta tiedät lahjansaajan pitävän vaikka hän ei siellä kävisikään, on mahdollisuus osua nappiin. Hyvä ohjenuora on myös ostaa jotain hieman luksusta tai hienoa, jotain spesiaalia jota lahjansaaja ei välttämättä raaskisi tai viitsisi ostaa itselleen vaikka siitä pitäisikin tai sitä toivoisi. Ja jos onnistut ostamaan lahjaksi vaikkapa jonkun korun tai muun erityisen jutun, ei ole lainkaan huono juttu että lahjansaaja muistaa sinut aina tällaisissa eikoistilainteissa ja todennäköisesti iloisissa tunnelmissa!

Mutta entäpä ne parhaat lahjat juuri omaan kotiin muuttaneen ja ylioppilaaksi kirjoittaneen siskoni mielestä? Vastaaminen oli kuulemma todella vaikeaa, eikä mikään lahja ole hänen mielestään huono. Tärkeää on, että lahja on antajansa näköinen ja siitä käy ilmi että lahja on annettu ajatuksella! Siis rahallinen arvo ei ole pääasia, vaan tunnearvo on myös tärkeää.

1. Ohjekirjat
Käytönnölliset ohjekirjat kuten keittokirja nousi kärkeen. Kuvassa on perus ruoanlaittotietokirja sekä Tiloissa-kirja jonka pursuaa vinkkejä kodin "kuosittamiseen". Tiloissa on Muoto Designin Hannan kirja, jossa on toteuttamiskelpoisia vinkkejä kodin "kuosittamiseen" eli sisustamiseen omannäköiseksi. Eirityisesti vinkit sopivat vaikkapa ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle tai vuokrakotia sisustavalle. Tiloissa katsoo sisustamista armollisesta näkökulmasta, kaikki ei ole niin vakavaa vaan tärkeää on omaleimaisuus ja leikkisyys! :)


2. Kattilat ja padat
Ylioppilaamme arvosti kovia käytännöllisiä lahjoja, kuten kattiloita! Nämä käyttöesineet eivät kyllä osu minun lahjanostovinkkini piiriin, mutta menkööt ;) Juuri omaan kotiin muuttaneelle nämä ovat enemmän kuin mieluisia, sen sijaan puolisolle syntymäpäivälahjaksi ehkä ei ykkösvalinta? :DPakkasin siskolleni antamani Tiloissa-kirjan Dom Domista ostamaani lahjakassiin, joka toimii säilyttimenä myöhemmin. Kassiin voi säilöä vaikkapa tuikkukynttilät kuten Dom Domin myyjä tai laittaa ruukkuyrttejä kuten Muoto Designin Hanna mulle vinkkasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida anonyyminä, nimimerkillä tai rekisteröitymällä lukijaksi/Googlen tililläsi.
Ilahdun kovasti kommentistasi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...